Beretning om Lars Lysholms store rejse rundt om jorden
i tiden fra 22. september til 6. november 2013.

Side 1: Hongkong

Tekst og billeder:
© Lars Lysholm - via hans
Facebook-opdateringer.

Side 1: Hongkong.   (denne side)
Side 2: Melbourne
Side 3: Sydney, Adelaide
Side 4: Outback midt. Alice Springs
Side 5: Northern Territory
Side 6: Cairns, Great Barrier Reef.
Side 7: Hawaii.

 

 

Turen er så stor, at det hele langt fra kan være på een side. Derfor kan du følge med ved at klikke ude til venstre på det sted, du gerne vil se.
Opdateringer finder sted, efterhånden som Lars kommer rundt.

20-09-2013: Opslag på Facebook:

ADVARSEL:
Fra på søndag og 45 dage frem vil jeg her på min profil med mellemrum berette om
min tur rundt på kloden. Hvis du ikke gider høre om Hong Kong, Melbourne,
Sydney, Bondo Beach, Alice Springs, Uluru, King's Canyon, Kakadu Nationalpark, regnskovene ved Kuranda, Great Barrier Reef eller Waikiki Beach ved Honolulu,
kan du koble mig fra. Jeg flyver fra Kastrup søndag den 22. september kl. 18.35
og lander der igen onsdag den 6. november kl. 19.05.

23-09-2013:
Klokken er to om natten, jeg kæmper lidt med tidsforskydningen på seks timer.
Turen er startet med 24 timers uproblematisk rejse fra Lærkevangen, Snestrup, til Sa Po Road, Hong Kong. Har fået superlækkert hotelværelse og har lige snuset lidt rundt i nærområdet: Snesevis af små butikker, der sælger hvadsomhelst, mange af dem er spisesteder, ikke lige indbydende allesammen. Om lidt, klokken 08.00, skal jeg på sightseeing med Grayline Tours. Så får jeg nok et mere nuanceret billede af millionbyen.
Den meget omtalte tyfon er der ikke spor af. Det blæser lidt, men er tørvejr. Døgnet før jeg ankom blev over 200 flyankomster aflyst, så jeg har været heldig.
  
24-09-2013:
Jeg har fundet ud af, hvordan man placerer 7,1 mio. mennesker på 1104 km2: Man bygger bare lodret. Overalt er der skyskrabere, både kontorpaladser og lejlighedsbyggeri.

Jeg har været på sightseeing. Fra Victoria Peak har man en storslået udsigt over byen, dvs. i dag var en god dag, for ofte er der meget smog og/eller fugt i luften, og så er sigtbarheden ringe. Tyfonen har vist renset ud i den dårlige luft.
Turen op til The Peak foregik med en kabeltrukket sporvogn, The Peak Tram, som visse steder har stigninger på 40 grader. Det er dog ikke noget i forhold til den, Marianne og jeg prøvede i Budapest - eller San Francisco for den sags skyld, men her er de altså meget stolte over The Peak Tram.
Udflugten i dag ramte også Aberdeen Fishing Village med en meget spændende historie samt Stanley Market, som er et marked med hundredvis af små udsalg med alverdens ting.
Vi var også på besøg i The Jewellery Factory, som ikke lige havde min store interesse. Derimod nød jeg bare at sidde i minibussen og betragte landskaberne og livet i gaderne.
Jo, Hong Kong er en meget spændende by.

 

Mit hotel ses her til venstre.
Stilladset er selvfølgelig lavet af bambus.

Alle taxaer er røde og hvide Toyota Crown.

 
25-09-2013:

Mit hotel ligger midt i et almindeligt butiks- og beboelseskvarter. Enkelte SevenEleven og et butikscentrer med vestligt præg og priser, men ellers masser af små butikker drevet af almindelige kinesere. Man stiller ikke store krav til æstetik og plads, og der er masser af liv på gaden og i butikkerne. Man føler sig godt tilpas, ingen former for tiggeri eller uvenlig adfærd, man er som en halvfed vestlig turist bare accepteret.

I Hong Kong har alle en mobiltelefon i hånden hele tiden.

Det er ikke et hus under renovering. Rørføringen ligger tit uden på huset, og vasketøjet tørres uden for vinduerne. Airconditioneringen fylder også på facaderne.

I morgen gælder det Hong Kong by Night.

 
26-09-2013:

Gårsdagens tur Hong Kong By Night havde ikke noget at gøre med natklubber og drinks.
Det var en bustur rundt i byen samt en sejltur på Victoria Harbour med buffet ombord.
Byen har gjort en dyd ud af at oplyse alle bygninger, og højdepunktet var et kvarters laserlysshow, som vi overværede fra båden.
Billederne her retfærdiggør ikke det storslåede syn, det skal opleves!
Jeg kommer nok ikke tilbage til Hong Kong, der er mange andre steder jeg skal opleve først, men jeg fortryder bestemt ikke, at jeg gjorde holdt i byen.

 

 


The Band. På sejlturen.
Underholdning under spisningen med Ole Erling på orgel og kinesiske syngepiger. Cottonfields med kinesisk accent siger vist alt...

Næste side: Australien - Melbourne

Mens jeg venter på fly til Australien, kan jeg se tilbage på nogle spændende dage her i Hong Kong. Anderledes, fascinerende, interessant, intenst er nogle af de ord, der falder mig ind.
De kolossalt mange indtryk skal nok have tid til at lagre sig.